Activiteiten

Op deze kalender zal je alle evenementen vinden.

feb
16
vr
ghent collection cars @ flanders expo gent
feb 16 @ 14:00 – feb 18 @ 18:00

Ghent Collection Cars (GCC) is één van de twee expo’s voor oldtimerliefhebbers die Flanders Collection Cars organiseert voor oldtimerliefhebbers.

Opgericht in 1989, bestaan we al meer dan 30 jaar en is het een van de meest gewaardeerde evenementen in de Benelux. Al vele jaren vindt het evenement plaats in februari in Flanders Expo in Gent, België.

Meer dan 150 exposanten in 3 uitverkochte hallen bieden de bezoekers 12.000m² klassieke auto’s, reserveonderdelen, memorabilia, vintage meubels, kleding, autokunst en nog veel meer.

Thema 2024: Giotto Bizzarrini, de Italiaanse ingenieur en ontwerper die de hand had in de grootste Gran Turismo’s ooit gemaakt, is vorig jaar overleden. Ghent Collection Cars brengt hulde aan de oprichter van een van de zeldzaamste automerken, Bizzarrani. Het merk Bizzarrini, opgericht in 1964, viert ook in 2024 zijn 60-jarig bestaan.

Circuit Zolder zal ook deelnemen aan ons evenement om te vieren dat ze 10 jaar gastheer zijn van de Grand Prix in België. De laatste race van deze 10 GP”s was in 1984, waarmee 2024 een 40e verjaardag vierde. Circuit Zolder zal op onze oldtimershow een glimp van het verleden tonen om deze spannende periode in de racegeschiedenis te herbeleven.

Daarnaast viert Mustang ook hun 60e verjaardag met een line-up van 6 generaties van hun beroemde model. U kunt ook enkele zeer zeldzame verzamelaarsauto’s verwachten in hun eerbetoonstand.