10de taxandriarit te turnhout 2018

Taxandriarit te Turnhout – Zondag 2 september 2018.
Op zondag 2 september 2018 stond de Taxandriarit op onze agenda. Het was dit jaar al de 10 de editie van de Taxandriarit. De startplaats van de rondrit was voorzien op de parking van Camping “De Baalse Hei” in Turnhout. Op een boogscheut van onze achterdeur. We hadden ons weerom ingeschreven en afgesproken met Lucien en Carine. We hadden tegen ca. 9.00u afgesproken op de parking van de camping aldaar. Het was er al behoorlijk druk. We gingen eerst naar het onthaal voor het nodige papierwerk af te halen zoals rallyplaat, routeboek, een enveloppe met consumptiebonnetjes en enkele folders. Voor het vertrek konden we eerst genieten van een lekker ontbijt, aangeboden door de organisatie. Na het ontbijt gingen we terug naar de parking en naar de oldtimers. Om ca. 10.00u starten we met de rondrit. Toen we het routeboek even doornamen zagen we dat de rondrit ca. 160 km lang was. Daar schrokken we even van. De rondrit ging voor 95% over Nederlandse wegen. De rit ging van Turnhout(B) via Weelde-statie, Baarle-Hertog(B), Baarle-Nassau (NL), Alphen, Rijen, Dongen, Haansberg, Rijen, Dongen, Kaatsheuvel, ’s Gravenmoer, Oosteind, Waspik, Raamsdonk, Waspik, Hank, Dussen, Werkendam, Uppel, Almkerk, Dussen, Hank, Geertruidenberg, Raamsdonkveer, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Oosteind, Dongen, Dorst, Gilze en Chaam en terug naar Baarle-Nassau. Om ca. 12.15u namen we een 1 ste stop aan het Nationaal park “De Biesbosch” in Werkendam. Daar namen we een drank en sanitaire stop. Het Natuurpark “De Biesbosch” is een prachtig en enorm groot natuurpark van vele ha groot met vele kreken en waterplassen en ook enkele jachthaventjes en campings. Er zijn daar ook heel veel wandel en fietswegen. Ook heel veel fauna en flora en heel veel prachtige ongerepte natuur. Om ca. 13.00u reden we verder, we waren al half weg. Na een uurtje rijden om ca. 14.00u namen we een 2 de stop, die was voorzien door de organisatie aan de oude Ambachtelijke Klompenmakerij “Den Dekker” in Dussen. Daar stond ons een heerlijke traktatie te wachten. Daar kregen we allen een tas koffie of thee met een lekker gebakje. Dat smaakte bij iedereen heerlijk. De oude klompenmakerij was heel mooi en de moeite waard om te bezoeken. Na een half uur om ca. 14.30u reden we weer verder naar de volgende stop. Na een klein uur namen we een 3 de stop die was ook voorzien door de organisatie aan de oude Jacobushoeve in Dorst. Daar konden we met een bon een lekker hoeve ijsje afhalen en opeten. Ook dat smaakte weer heerlijk. Na een kwartier reden we weer verder voor het laatste deel van de rondrit. Op de parking van de Jacobushoeve kwamen we Johan en Nathalie met kids tegen. Johan ook een clublid die de Taxandriarit aan het rijden was. De eindstop was voorzien aan het eetcafé “De Poort “ in Baarle-Nassau. Om ca. 16.30u kwamen we daartoe op de parking. Als afsluiter genoten we daar van een frisdrank of koffie ook aangeboden door de organisatie. Tijdens de rondrit kwamen we vele mooie bezienswaardigheden en natuurparken tegen zoals de wijngaard “Hof van Baarle” in Baarle-Nassau, De vliegbasis “ De Molenschotse Heide” in Gilze-Rijen, De speciale ijzeren brug over de Bergse Maas, Het oude Fort “Steurgat” in Werkendam, Het Nationaal Park “ De Biesbosch” ook in Werkendam, Het Biesbosch museum en de jachthaven van de Biesbosch, Het oude Fort “Altena” in Uppel, De oude klompenmakerij “Den Dekker” in Dussen, Het oude vestingstadje Geertruidenberg, met zijn Historische panden en oud stadhuis, De oude Jacobushoeve “Hoeve ijs” in Dorst, en het mooie natuurgebied “De Seterse Heide” in Dorst-Seteren. Allen echt de moeite waard! Het was een zeer mooie rondrit die ook heel vlot verliep. De rondrit liep langs vele mooie, rustige en landelijke wegen en langs de echte boerenbuiten. We reden langs vele achterbuurten en heel veel natuurschoon die de streek daar rijk is. We reden langs prachtige natuurparken, vele kastelen en oude hoeven. De rondrit liep ook langs vele waterwegen, kanalen en grote waterplassen die de streek daar rijk is. Tijdens de rondrit was er een overvloed aan tavernes, Brasserie, eethuizen en gezellige, cafés. Dus honger en dorst lijden deden we zeker niet. Ook Lucien en Carine vonden het een zeer mooie rondrit met veel prachtig natuurschoon onderweg. Echt de moeite meer dan waard! We zeiden nog tegen elkaar dat deze rit een van de mooiste, en schoonste was die we ooit al deden. Een hele mooie rondrit om ooit eens te doen met de andere clubleden van de Opel Veteran Club. Diegene die er niet bij waren hebben echt een hele mooie rondrit met vele bezienswaardigheden en traktaties gemist. Hopelijk volgend jaar wat meer clubleden die meedoen aan de Taxandriarit. Dit jaar waren er maar 3 clubleden die de rondrit reden, het waren Lucien en Carine, Danny & Marleen, Johan & Nathalie. We hadden heel mooi en zonnig weer. Het was ca. 24° warm. En er heerste een hele goede sfeer.
Tot een volgende keer!
Danny en Marleen