half oogst treffen te beverlo 2018

Halfoogst Oldtimertreffen te Beverlo – Limburg – zondag 12/08/2018.
Op zondag 12 augustus had de rondrit van het Halfoogst Oldtimertreffen plaats in Beverlo bij Beringen in Limburg. De start en aankomst van de rondrit was in Beverlo, het dorp waar Lucien en Carine wonen. We hadden afgesproken in Beverlo aan het Buurthuis “De Kardijk”. Het beloofde weer een mooie en zonnige dag te worden. Toen we daar toekwamen was het nog vrij rustig daar in het dorp. Er was daar ook een grote Braderie en 2de handsmarkt en de jaarlijkse kermis in het dorp. Al vlug hadden we Lucien, Carine en Marc gevonden. Lucien was aan den babbel geraakt met Jos B. ook een clublid. Hij reed niet mee kwam alleen de mooie oldtimers bewonderen en een koffie drinken. We gingen samen naar de grote tent in het park aan het Buurthuis voor het nodige papierwerk. We kregen een rallyplaat, een routeboek en een enveloppe met enkele consumptiebonnen. Waaronder één per persoon om voor het vertrek van de rit te gebruiken. Daarvoor kreeg je 1 tas koffie en, 1 koffiekoek. Om klokslag 10.30u startte we met de rondrit. We verterokken als eerste met 2 Opel oldtimers, de grijze Opel admiral van Lucien en de gele Opel Kadett B Kiemen coupé rally. De rondrit was ca. 90 km lang en ging van Beverlo via Koersel, Berkenbos, Heusden, Zolder, Zonhoven, Terdonk, Hasselt, Tongeren, Alken, Wellen, Herten, Wellen, Alken, kortenbos, Stevoort, Kuringen, Hasselt, Stokrooie, Kuringen, Stokrooie, Bolderberg, Viversel, Lummen, Eversel, Beringen en Paal terug naar Beverlo. Ergens halverwege na ca. 45 km was er een tussenstop voorzien aan een stroopmakerij ergens in Wellen. De stroopmakerij mochten we bezoeken. We kregen daar van de eigenaar per persoon een potje lekkere verse Limburgse stroop. We mochten ook een prachtig dik boek meenemen met daarin alle info over de provincie Limburg. Zoals wandel en fietstochten, museums, pensions, restaurants enz.…. Er werd ons ook een frisdrank aangeboden. Na een half uur reden we verder voor deel 2 van de rondrit. Er waren ca. 60 deelnemers aan de rondrit. Het was weerom een mooie en rustige rondrit langs vele rustige en landelijke wegen. En langs de vele gehuchten en achterbuurten die de streek daar rijk is. De rondrit liep door de mijnstreek en deels door Haspengouw en de fruitstreek en ook een stukje door de omgeving van Hasselt. Onderweg reden we langs de Abdij van Herkenrode, Het Circuit van Zolder en het zweefvliegveld van Hasselt-Kiewit. In de fruitstreek reden we door het glooiende landschap van Abdijen, Kastelen, kerken, boomgaarden en grote oude Vierkants Hoevens die de streek daar rijk is. Het was een zeer mooie rondrit langs rustige, bosrijke en landelijke streken en wegen. Het routeboek was zeer goed en heel duidelijk. We reden de rondrit helemaal uit en tegen ca. 14.30u kwamen we terug toe in Beverlo. Daar wandelden we nog even over de antiek en brocanterie markt daar in het dorp. We gingen ook op zoek naar een gezellig terras om een hapje te eten en iets te drinken. Door het mooie en zonnige weer zaten de terrassen onderweg overal vol. De rondrit was zeker de moeite waard en met 2 Opel oldtimers konden we goed doorrijden en nergens hadden we file of stapvoets rijden. Ook de sfeer was weerom heel goed.
Tot een volgende keer!
Danny en Marleen