3de dots&arrows te nijlen 2018

Rondrit Dots & Arrows te Nijlen – Zondag 26 Augustus 2018.
Op Zondag 26 Augustus stond de 3de editie van de Dots & Arrows te Nijlen op de agenda. Dit jaar schreven we ons eens in voor deelname aan deze rondrit. Om 8.30u vertrokken we richting Nijlen en rond ca. 9.15u kwamen we toe op de parking van zaal “Familia” in Nijlen. Het was er al behoorlijk druk. Geert, Dennis en Patrick B. waren al aanwezig. Samen gingen we de zaal binnen voor het nodige papierwerk zoals rallyplaat, routeboek, en drankbonnetjes. Daarna konden we allen een tas koffie of thee afhalen met 1 koffiekoek. Om ca. 10.30u was de start van de rondrit voorzien. Er waren ca. 135 deelnemers die zich inschreven voor de rondrit. De rondrit was in 2 delen, een voormiddagrit van ca. 45 km lang en een namiddagrit van ca. 50 km lang. Er was ook een middagstop voorzien in zaal “’t Lepeltje” in Duffel. De voormiddagrit ging van Nijlen via Broechem, Kessel, Emblem, Oostmalle, Emblem, Massenhoven, Oelegem, Broechem, Ranst, Broechem, Boechout en Lint naar Duffel. In Duffel daar was de middagstop in zaal “’t Lepeltje”. Daar kwamen we toe om ca. 12.30u. We gingen de zaal in voor het middagmaal, waar je vooraf voor moest inschrijven. Je had de keuze uit Friet met stoofvlees, Friet met Vidé of Spaghetti. Dat smaakte allemaal heerlijk. Om ca. 13.30u was dec start voor de namiddagrit en die was ca. 50 km lang. De namiddagrit ging van Duffel via Sint-Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Duffel, Koningshooikt, Berlaar, Itegem, Bevel, Itegem, Berlaar, Hallaar, Morkhoven en Westerlo naar Hulshout. In Hulshout was de eindstop voorzien op de parking van Bouwcenter Dils. Daar kwamen we toe om ca. 15.30u. Er was een groot terras voorzien waar de deelnemers konden nagenieten van een fris glas en een babbeltje konden maken. Zowel tijdens de voormiddagrit moesten we 10 vragen oplossen en ook tijdens de namiddagrit waren er 10 vragen op te lossen. We reden met 4 Opel oldtimers de rondrit. Het waren Geert met Opel Kadett C coupé, Dennis met Opel Kadett C coupé, Danny met Opel Manta A, en patrick B. met zijn Opel Rekord C. We hadden alle 4 de 20 oplossingen gevonden. We kwamen op de parking van zaal ‘Familia” in Nijlen nog 12 clubleden tegen die de mooie oldtimers kwamen bekijken en bewonderen. Het waren Jos E. en Wim VM. De rondrit was een mooie en rustige rondrit die Liep langs mooie, rustige en landelijke wegen en langs de vele gehuchten en achterbuurten die de streek daar rijk is. We hadden mooi en zonnig weer en af en toe wat stapelwolken en soms een fris briesje. Om ca. 16.30u was er nog de prijsuitreiking van de zoektocht onderweg. Van de 4 clubleden die de rondrit reden had niemand een prijs. Om ca. 16.00u namen wij afscheid van de anderen en reden we huiswaarts. Het was een hele mooie rondrit in 2 delen, en een heel duidelijk routeboek. We hadden ook mooie en zonnig weer en er heerste een heel goede sfeer. Wat moet een mens nog meer! Tot een volgende keer!
Danny en Marleen