3de ravelse pierenrit te ravels 2018

Pierenrit 3de editie 17 juni 2018

We kwamen samen bij Tom, wij in de Kapitein samen met Marc en Monique.
Steven was er ook al met de Ranger. Hij had zijn buren meegebracht. Diana was ziek, jammer !
Tom reed met de Diplomat, samen met Jordy.
Om 9.40 u kwamen we aan in Weelde, we hadden al een serieuze rit achter de rug.
Na de inschrijving gingen we samen genieten van een tasje koffie met cake. We begroetten verschillende clubleden.
Na een gezellige babbel besloten we om de rondrit te beginnen om 10.45 u.
Op de parking zagen we de General Lee staan van de Dukes of Hazard. Ook de wagen van de sheriff stond er bij. Dat had Lucas moeten zien. Die wagens hadden we ook zien staan bij de Coppa Classic in Westerlo en Lucas was er verrukt over.
De rondrit was goed, we reden langs vele landerijen en veebedrijven. Ook de wegen door bosrijk gebied en door de enorme velden waren heel aangenaam.
Onderweg moesten we 16 locaties ontdekken aan de hand van de opgegeven foto’s. Bij elke foto moesten we 2 locaties vermelden en dat vonden we wel wat overbodig. Je moet het roadbook volgen, uitkijken naar de locaties voor de foto’s en zien dat je mekaar onderweg niet kwijtraakt. Dat is niet echt ons ding.
Plezier maken, genieten van de omgeving waar je doorrijdt, dat is de bedoeling. We maakten er maar het beste van, als we ons maar amuseerden.
Na uren rijden, keken we uit naar een restaurant of eethuis om iets te eten. Het was er overal druk en de parkings stonden vol.
Uiteindelijk vonden we om 13 u het restaurant ‘ Corsendonks Hof ‘, gelegen in bosrijk gebied. Het was er heel gezellig en het eten smaakte ! We namen rustig de tijd om te genieten van het eten en het leuke gezelschap. Na die vele kilometers in de wagen deed het echt wel deugd.
Om 14.44 u vertrokken we weer. Aan de kerk hadden we weer hetzelfde probleem als vorig jaar. Het klopte niet met het roadbook en wij waren niet de enige !
Uiteindelijk geraakten we toch op de juiste weg en om 15.45 u arriveerden we bij De Molen. Het was er heel druk, geen plaats om te zitten.
Het is een mooie locatie maar veel te klein om alle deelnemers op te vangen.
We gaven ons blad af en gingen aan de toog onze droge kelen spoelen.
Er waren 3 prijzen te winnen. Maar wij hadden onze prijs al. Een gezellige dag met leuke vrienden en familie, meer moet dat niet zijn.
Omdat het daarbinnen zo benauwend was, zijn we even later naar buiten gegaan om op de parking naar de oldtimers te kijken. Nog even afscheid nemen en dan vertrekken. We hadden weer een lange rit voor de boeg. Om 18 u waren we thuis.
Toch een dikke pluim voor de organisatie. Wij weten dat het niet gemakkelijk is om zoiets te organiseren. Proficiat !

Lieve Opelgroetjes, Lutgart