rondrit iets met buisjes te sint-truiden 2018

Zondag 6 mei 2018 – Rondrit “iets met Buisjes” te Sint-Truiden en Zonhoven.
Op zondag 6 mei 2018 stond de rondrit “Iets met Buisjes” op de agenda. De rondrit ging door in Limburg en liep deels door Het Hagelland, Haspengouw en de Zuidelijke Kempen. De rondrit werd georganiseerd door clublid Willy Tuts uit Sint-Truiden. De plaats van Samenkomst was voorzien op de parking van de Aldi langs de ring van Sint-Truiden. Om ca. 13.30u ging de rondrit van start. De rit was in 2 delen met een tussenstop ergens in Zonhoven. De rondrit ging van Sint-Truiden via Wilderen, Zoutleeuw, Booienhoven, Wilderen, Duras, Gorsem, Runkelen, Binderveld, Nieuwerkerken, Rummen, Kozen, Wijer, Stevoort, Herk-de-Stad, Schakkebroek, Stevoort, Alken, Sint-Lambrechts-Herk, Hasselt, Rapertingen, Hasselt, Diepenbeek, Bilzen, Diepenbeek, Rooierheide, Genk, Boxbergheide en Genk naar Zonhoven. In Zonhoven was er een tussenstop voorzien om ca. 15.30u. Er was daar een soort van race wedstrijd bezig en er stond daar ook een grote tent, daar konden we een frisdrankje gaan drinken. Het was ondertussen behoorlijk warm geworden. De thermometer wees ca. 26° aan. Het was dus zweten, puffen, bakken en braden in de oldtimers. Een lekkere verfrissing kwam dus goed van pas en daar genoten we van. Om klokslag 16.00u reden we verder voor deel 2 van de rondrit. Die was wel iets korter. Deel 2 ging van Zonhoven via Bolderberg, Zolder, Stokrooie, Kermt, Hasselt, Lummen, Spalbeek, Berbroek, Schulen, Herk-de-Stad, Halen en Donk en terug naar Herk-de-Stad. Daar was het eindpunt van de rondrit voorzien op de parking van Café “De Smis”. Daar kon je nog nagenieten van een fris glas. Er waren verschillende clubleden die na de tussenstop al naar huis reden door de warmte en hitte in de oldtimers en sommige omdat ze nog een heel eind moesten rijden eer ze thuis waren, waaronder wij zelf. We waren daar aanwezig met ca. 10 clubleden, het waren Lucien, Carine, Geert, Edgard, Dennis DC, Wim DC, Marcel, Danny, Valentijn en Willy zelf. De rondrit was een mooie en rustige rondrit door de bloesemstreek van Haspengouw, en de prachtige heuvellanden van het Hagelland. De rit langs vele landelijke en rustige wegen en langs den boerenbuiten en de vele boomgaarden. We passeerden ook het prachtige kasteel van Duras en de vele oude vierkants- Hoevens die de streek daar rijk is. We reden ook door mooi kleine, mooie en pittoreske Haspengouwse en Hagellandse dorpjes en gehuchten. Tijdens de rondrit passeerden we vele oude kerken, kapelletjes en bruggetjes die de streek daar rijk is. We reden ook enkele keren over en langs ket Kempische Kanaal en enkele kleine beken en rivieren die Limburg rijk is. Het was weerom een hele mooie streek om een rondrit uit te stippelen en een rondrit te rijden natuurlijk. We hadden ook zeer mooi zonnig en warm weer. En er was een heel goede sfeer, wat moet een mens nog meer!
Tot een volgende keer!
Danny en Marleen