6de opel oldies on tour te lier 2018

6de Oldies on Tour : 22 april 2018

Oldies on Tour is het evenement dat geen enkele Opelliefhebber wil missen. Wij dus ook niet. Maar er was een probleem… We hadden heel graag met de GT gereden maar die staat nog heel geduldig te wachten op zijn kleurtje. Dan schrijven we de Opel Kaptein in maar … door werkzaamheden stond er nog geen achterruit in. Dus zaterdag tandje (en ruit) bijsteken en zorgen dat hij compleet in orde was.
Ze beloofden een zonnige dag en dat was het ook. Zon en dat samen met het concept van de Oldies beloofde die dag weer een topper te worden.
22 april is ook de dag van het werelderfgoed. Wat is er nu nog mooier dan op die dag ons steentje bij te dragen door met onze oldtimers doorheen het prachtige Zuid-Kempense landschap te rijden.
We vertrokken bij Tom en kleinzoon Jordy, Steven was ook al van de partij met zijn prachtige Commodore GSE.
Bij aankomst zagen we al verschillende leden van de Opel GT-club en de Opel Veteran Club. Dit jaar waren we welkom bij de Opelgarage Hens in Lier.

Bij de inschrijvingen werden we weer verwend met een mooie herbruikbare reflecterende tas van Opel. In de tas zaten het roadbook, rallyplaat en een mooie USB-stick in de vorm van een Opel Adam. Tof !!!
Ook onze lunchpakketjes stonden klaar, appels en flesjes water.
Met een tasje koffie en koffiekoek namen we plaats in de showroom. De tafels waren mooi gedekt met de kleuren geel en zwart.

In de showroom stond de messing collectie van Bart Buts. Die had voor de gelegenheid zichzelf en een paar dames in de kledij van toen gestoken. Prachtig.
Zo konden wij genieten van de Doktorwagen 4/8PS uit 1909, de Opel Motorwagen 8/22PS uit 1914, de Opel Motorwagen 5/12PS uit 1916 en de Opel Motorwagen 9/22PS uit 1922.

Wat een prachtige collectie ! Om terecht fier op te zijn.

Op een grote pancarte stond een kort overzicht over de geschiedenis van Opel. Zo leerde mijn kleinzoon dat Opel niet alleen auto’s heeft gemaakt maar dat ze op andere vlakken ook inventief waren.

Na een korte briefing door Philip en Filip vertrokken we om 11 u. Er waren 99 oldtimers ingeschreven.
Bij het roadbook was ook een deelnemingsformulier met een fotozoektocht. Dus moesten we onderweg goed uitkijken en de foto’s chronologisch rangschikken.
De rondrit ging voornamelijk over kleine wegen midden in de natuur. Ook de fietsers en wandelaars waren voltallig aanwezig. Elke meter dat we reden was genieten van de zon en de mooie omgeving.
Om 12.25 u arriveerden we aan de Cafetaria ’t Kapelleke in Herenthout waar we onze lunch aanspraken. Ons lunchpakket bestond uit 2 pistolets met kaas en hesp, een granenreep en kaasje. Lekker ! Veel dank aan de catering !!!

Om 13.25 u vertrokken we verder. Weer was het genieten tussen de velden en bosrijk gebied. Wanneer we aan het allerlaatste deel van de rondrit bezig waren, viel onze Kapitein plots stil, gedaan !
Een bougiekabel was losgegaan en de platinnekes plakten tegen elkaar. Dat euvel was vlug verholpen en na een paar minuten draaide onze oldtimer weer als tevoren met dank aan de goede mekanieker Tom.
Om 15.25 u waren we terug op de parking van Opel Hens.
In het nabijgelegen gebouw kregen we de kans om met de moderne Opels een testrit te maken. Zo’n buitenkans lieten we niet liggen !
Onze eerste testauto was een Opel Insignia 2.0 met 170 PK en panoramisch dak. Bangelijk ! De testrit mocht nog langer duren. Wat een prachtige, snelle auto !!!
De tweede testauto was een Opel Adam S 1.4 met 150 PK. Een leuk, vinnig en mooi autootje. Dat spreekt mij enorm aan.
De Opel Astra 1.6 automaat met OPC uitvoering en 200 PK was erg in trek. Ook deze testrit was geweldig, adrenalinepeil hoog !!!

Na de drie leuke testritten was het tijd om te eten. Alles voor de BBQ stond klaar en het zag er allemaal heerlijk uit !

Ook de Blitzbiertjes waren weer erg in trek. Ter plaatse proeven en genieten en natuurlijk een voorraadje meenemen naar huis.

Tijdens het ontbijt en de BBQ kon je ook genieten van de DVD over de 5de Oldies on Tour gerealiseerd door Jan Copmans en co. Elk jaar worden we weer verrast met een leuk overzicht van het evenement, mooie herinneringen worden weer even terug in de kijker gezet. Proficiat !!! En dan ook nog gezellig napraten.
Zoals bij alle leuke dingen en mooie dingen kwam aan deze onvergetelijke dag ook een einde. Om 19.15 u reden we naar huis.
Bij vertrek ontdekte Marcel dat de bomen zijn Opel Kadett Cabrio rijkelijk hadden versierd met blaadjes en … het dak stond open. Een grappige opmerking van Dennis dat het gemakkelijk zou zijn moesten we de cabrio kunnen omdraaien en uitschudden, bracht veel leut ! Jammer, maar het zal de stofzuiger worden die het werk zal moeten klaren.
Een dikke proficiat aan Philip en Filip en alle medewerkers die door dit evenement ons weer een prachtige dag hebben laten beleven. De organisatie was tot in de puntjes verzorgd, de sfeer was top en het weer kon niet beter.
Ook hartelijk dank aan garage Hens voor het aanbieden van zijn prachtige infrastructuur op een mooie locatie en het gebruik ervan.
Het is alweer uitkijken naar volgend jaar !!!

Lieve Opelgroetjes, Lutgart