openingsrit ovcb te beringen 2018

Openingsrit Opel Veteran club te Beringen – zondag 15 april 2018.
Op zondag 15 april 2018 stond de openingsrit van de Opel Veteran club op de agenda. Daarmee is het nieuwe seizoen van oldtimer rondritten van start gegaan. De samenkomst was voorzien op de parking aan de steenkoolmijn van Beringen om ca. 9.30u De rondrit werd weerom georganiseerd door de Familie Blockx. Er waren toch 16 clubleden met hun Opel oldtimer naar Beringen gekomen om mee te rijden met de openingsrit. Het was een mooie kleurrijke colonne Opel oldtimers die de rondrit reden in de streek rondom Beringen. Om 10.00u ging de rondrit van starten de rit ging van Beringen via Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Hechtel, Eksel, Lommel, Eksel, Lommel-Kerkhoven, Balen-Wezel, Gerheide, Balen, Olmen en naar Oostham. In Oostham was de middagstop voorzien in Taverne-Brasserie “De Vuvuzela” om ca. 12.30u. Daar konden we allen lekker genieten en smullen van een heerlijk broodjes buffet en lekkere soep of Koffie en thee. Iedereen at zijn buikje vol en genoot van al dat lekkers. Om ca. 14.30u startten we met de namiddagrit en die ging van Oostham via Heppen, Oostham, Beringen, Tervant, Beverlo, Beringen-centrum en zo naar Beringen-Mijn. Daar was de eindstop voorzien op de parking van het duikcentrum “Todi”. In de prachtige en ruime cafetaria met groot terras werd er nog een fris glas gedronken en wat nagepraat en wat genieten in het voorjaarszonnetje. Rond 17.00u keerden de een na de ander huiswaarts. We hadden weerom een hele mooie en zonnige zondag. We waren toch met 16 clubleden en Opel oldtimers. Wat toch mee viel. We waren in totaal met 40 personen, waarvan 34 volwassenen en 6 kinderen wat ook niet slecht is. De rondrit was ook zeer mooi en liep langs vele rustige en landelijke wegen en langs de vele achterbuurten en gehuchten die de streek daar rijk is. De middagstop in “De Vuvuzela” was ook heel prachtig gelegen in een echte landelijke en rustige omgeving en aan de bossen gelegen aan de rand van het dorp. De rondrit was ca. 80 km lang en was een mooie rondrit die liep langs vele groene en bosrijke buurten en omgeving. We hadden ook het mooie zonnige voorjaarsweer mee en de sfeer was ook heel goed. En allemaal blije en vrolijke gezichten en mensen. Wat moet een mens nog meer! Alvast heel erg bedankt aan Lucien, Carine en Marc, Goed gedaan zou ik zeggen.
En tot de volgende keer!
Danny en Marleen.